Toyotan matka moottoriurheilussa

Ed Aldridge / Shutterstock.com
Ed Aldridge / Shutterstock.com

Moottorijätti Toyota aloitti toimintansa moottoriurheilun saralla 1970-luvulla. Tämän jälkeen Toyota on ollut mukana lukuisissa moottoriurheiluissa, ehkä kaikkein näkyvimpänä Formula 1:ssä, Formula 3:ssa NASCAR:ssa, IndyCarissa ja rallissa. Suomalaisille Formula 1 ja ralli ovat toki kaikkein tutuimpia lajeja ja Toyota onkin tehnyt runsaasti yhteistyötä suomalaiskuskien kanssa.

Suomessa rallikuskit ovat kaikille tuttuja julkkiksia, riippumatta seuraako edes moottoriurheilua. Kuskit jäävät monesti aktiiviuran jälkeen kehittämään uusia lajeja ja kuljettaja. Kaukana ovat ajat, jolloin Kankkunen ja Alén vuonna 2004 kehittelivät Super Rallicrossia.

Rallista F1:seen

Toyota aloitti rallitoimintansa vuonna 1972, kun ruotsalainen Ove Andersson ajoi Toyotan ratissa. Kolme vuotta myöhemmin nimi muutettiin Toyota team Europe:ks ja ensimmäinen voitto suomalaisille Toyotalta irtosi Suomessa vuonna 1975, kun Mikkola ja kartanlukija Aho voittivat 1000 järven rallin. Nykyään käytetään sponsori Nesteen mukaan Neste rally-nimeä . 1980-luvulla Toyota alkoikin kerätä jatkuvasti pitkien matkojen voittoja, erityisesti Afrikan ralleissa kuskeinaan Waldegård ja Kankkunen.

2000-luvun alussa Toyota alkoi kilpailla Formula 1:sessä. Alku oli hankala tallille, lukuun ottamatta aivan ensimmäistä kilpailua, josta Toyota nappasi itselleen yhden pisteen. Tallille tuli kuitenkin paljon keskeytyksiä ja huonoja sijoituksia ja vuonna 2005 Toyota oli 4. valmistajien mestaruudessa. Tilanne kuitenkin muuttui, kun Toyota kipusi ensimmäiselle sijalle vuonna 2006. Toyota on sittemmin lopettanut Formula 1:ssä taloudellisista syistä, huolimatta siitä, että Toyotan budjetti oli yksi aikansa suurimmista.

Adrenaliinia suonissa

Vedonlyönnissä moottoriurheilu ja nettikasinovertailu ovat aivan loistava kohde. Jännitys jatkuu koko kisan ajan ja yllättäen voi tapahtua jo pitkilläkin eroilla kärkeen moottoririkkoja tai tieltä suistumisia. Kertoimet toki vähän auttavat suosikkien valinnassa, jos laji ei ole ollenkaan tuttu. Uutisten seuraaminen auttaa myös hyvien vedonlyöntikertoimien paikantamisessa.

Viimeisempänä hankkeena Toyota on ollut mukana formulafaneille tutulla Nüburgringilla, jossa järjestetään TOYOTA Motorsport GmbH: GT86 Cup. Cupista on tullut neljässä vuodessa arvostettu kilpailu, joka tarjoaa kilpailijoille tasokasta kilpailua. Kisasta tekee ainutlaatuisen se, että kilpailijat ovat amatöörejä, joille tarjotaan ammattimainen ympäristö ja testattu ja luotettava kilpa-auto. Cupin voittaja nappaa lisäksi itselleen palkintoja 60 000 eurolla. Cup on kehittynyt neljän vuoden aikana myös autojen muodossa. Autojen painoa on vähennetty ja moottoreita kehitetty. Cup on yrittänyt pitää kustannukset kohtuullisena, mikä on laman takia vähintäänkin järkevää, jos osallistujamäärät halutaan pitää korkeina. Amatöörikuljettajat nimittäin pääsevät ”kohtuullisella” summalla, noin 30 000 eurolla, mukaan kisaan.

About

View all posts by