Toyota parrasvaloissa

Toyota on kunnostautunut myös moottoriurheilussa, kuten esimerkiksi Formula 1-kilpailussa. Kaudella 2006 Toyota kilpaili F1:ssä Gustav Brunnerin suunnittelemalla TF106 autolla. Kuskeina oli Ralf Schumacher ja Jarno Trulli.

Toyota Celica oli vahvasti mukana rallissa vuosina 1986 Toyota Team Europe tiimin uudella ralliautolla, joka oli nimeltään Toyota Celica GT-Four. Tämä uusi malli korvasi Supran, jolla kilpailtiin muun muassa vuosittaisessa Kenian Safari-rallissa. Celicalla saavutettiin kolme maailmanmestaruutta ja kuskeina olivat Carlos Sainz, Juha Kankkunen ja Didier Auriol. Celican viimeinen kausi rallissa oli vuonna 1999.

Toyota Corolla WRC suunniteltiin WRC-ralliin ja auton ensimmäinen kilpailu oli Neste Rally Finland vuonna 1997. Autoa ajoivat Marcus Grönholm ja Didier Auriol. Vuonna 1999 Toyota kiinnostui Formula 1-kilpailuista ja keskittyi vähemmän ralliin, mikä näkyi myös tuloksissa. Toyota lopetti F1-toiminnan vuonna 2008 ja alkoi suunnitella paluuta rallin pariin.

Uutena ja riemukkaanakin rallimaailmalle tulevana ralliuutisena voidaan pitää Tommi Mäkisen johtaman rallitallin sijoittamisesta mitä luultavimmin Suomen Jyväskylään. Toyota lähtee mukaan WRC-tallilla kauden 2016 kilpailuun.

Kuuluisat Toyotan omistajat
Myös kuuluisuudet ja muut julkisuuden henkilöt omistavat Toyotan luotettavia malleja, kuten esimerkiksi Prius-mallin, joka on ympäristöystävällinen hybridiominaisuuksiensa ansiosta. Priuksen omistaa muun muassa Steve Wozniak, Leonardo di Caprio, Jack Nicholson, Jennifer Lopez, Cameron Diaz ja Julia Roberts. Tom Hanks omistaa Toyota RAV4 mallin.

About

View all posts by